Otmičar koji je izveo tri napada u Caracassonneu i Trebesu na jugu Francuske ubijen je u napadu snaga reda u supermarketu u Trebesu, gdje je ostao s jednim policajcem.

Policajac je ranjen vatrenim oružjem, kao i jedan vojnik. Otmičar koji je rekao da pripada džihadističkoj skupini tzv. Islamskoj državi ubio je tri osobe i ranio još četiri tijekom triju napada izvedena u Carcassonneu i u Trebesu.

Tijekom talačke krize u supermarketu u Trebesu, gradiću blizu Montpelliera, ubijene su najmanje dvije osobe. Osumnjičeni je Marokanac u tridesetim godinama i tražio je oslobađanje Salaha Abdeslama, jedinog preživjelog od terorista koji su u studenom 2015. izveli napade u Pariz, pri čemu je poginulo 130 ljudi. Abdeslam je proveo četiri mjeseca u bijegu, u ožujku 2016. ulovljen je u četvrti Molenbeek u Bruxellesu te je izručen Francuskoj.

Napadač počinio ubojstvo i prije talačke krize

Napadač u južnoj Francuskoj ubio je nepoznatu osobu pucnjem u glavu u gradu Carcassonneu prije no što je u obližnjem gradu Trebesu uzeo taoce, otkrio je Bruno Bartocetti, regionalni predstavnik policijskog sindikata SGP-a, prenosi Reuters. Dva su grada udaljena oko 20 minuta vožnje. BFM TV prenosi da je muškarac upucao jednu osobu u automobilu i ozlijedio drugu prije no što je oteo vozilo, prenosi Reuters, a BBC piše da je napadač u Carcassonneu pogodio u rame policajca koji je džogirao s kolegama, pozivajući se na Yvesa Lefebvrea glavnog tajnika policijskog sindikata. (HRT/HINA)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok