Zagrebački Županijski sud nepravomoćno je proglasio krivim i osudio na 30 godina zatvora Davida Komšića za ubojstvo bivše trudne djevojke Kristine Krupljan (19), kojoj je, prema optužnici, život oduzeo nakon večernjeg izlaska s 88 uboda i rezova nožem.

Komšić je tijekom suđenja tvrdio da se ne osjeća krivim za okrutno ubojstvo Kristine Krupljan koju je usmrtio lani, 22. veljače, oko 21.30 u Zagrebu. Pritom je znao da je ona u novoj ljubavnoj vezi s drugim i da je trudna te da želi prekinuti emotivnu vezu s njim.

Nakon izricanja presude Komšićev je otac povikao: "Sramota, sudite dijete jer je došlo iz Bosne", nakon čega su ga pravosudni policajci udaljili iz sudnice.

Prema optužnici, Komšić je nakon večernjeg izlaska djevojku pritisnuo na vozačko sjedalo kako se ne bi mogla osloboditi, a zatim joj "nožem zadao sedamdesetak ubodnih i ubodno-reznih rana te petnaestak reznih rana po tijelu i glavi".

I dok tužiteljstvo smatra da je Komšić djevojku ubio iz bezobzirne osvete i ljubomore na posebno okrutan način, njegov odvjetnik Veljko Miljević tvrdi da je Komšić bio neubrojiv i u stanju "dugotrajne patnje".

Tužiteljica Natalija Slavica rekla je u završnim riječima kako je dokazano da je  optuženi s 88 uboda nožem ubio žrtvu koja nije umrla trenutačno, već je jako patila. Optuženi je žrtvu ubio iz izravne namjere, a još je monstruoznije jer je ubijena djevojka bila trudna, rekla je tužiteljica koja je zatražila od suda da uzme u obzir da je Komšić prije osuđivan za nasilna nedjela.

Komšićev branitelj rekao je pak da on u trenutku ubojstva nije bio ubrojiv i da ga ponašanje oštećene tijekom duljeg vremena dovelo do stanja patnje. Miljević smatra da na njegova branjenika treba primijeniti blažu kvalifikaciju, odnosno da ga se osudi zbog usmrćenja, a ne teškog ubojstva te da se na njega primijeni maloljetničko pravo jer je bio mlađi punoljetnik.

Komšić je i prije bio osuđen zbog izazivanja prometne nesreće na Sveticama u travnju 2016. kada je autom usmrtio pješaka koji je prelazio cestu. Potkraj prošle godine optužen je i zbog sumnje da je Kristini Krupljan, sa svojim prijateljima, u studenome 2016. presreo put vozilom, vikao na nju, vrijeđao je i oštetio joj automobil.

A dok je majka ubijene Kristine davala izjavu dogodio se incident. Dvojica mladića, koji su rekli da dobro poznaju Davida Komšića, počeli su joj dovikivati i smijati se. Isprovociran time Kristinin stric potrčao je za mladićima te se gotovo dogodio fizički obračun, no ubrzo ih je razdvojio jedan od policajaca. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok