Australska policija pronašla je u petak sedmero mrtvih, uključujući četvero djece, u seoskom gradu u vinorodnoj regiji Margaret River, a na mjestu događaja pronađeno je i vatreno oružje.

Tijela četvero djece i tri odrasle osobe pronađena su u blizini imanja u Osmingtonu blizu jugozapadnog vrha Australije, priopćio je policijski zapovjednik Zapadne Australije Chris Dawson na konferenciji za novinare.

Rekao je da je vatreno oružje pronađeno na mjestu događaja. Situaciju je opisao kao strašnu te kazao kako u ovom trenutku nema informacija da se po tom pitanju treba zabrinuti za širu javnu sigurnost.

Zločini iz vatrenog oružja u Australiji su se smanjili nakon što su uvedene stroge kontrole kao odgovor na masovno ubojstvo iz 1996. godine kada je ubojica ubio 35 ljudi u Tasmaniji. To je potaknulo vladu da zaplijeni milijun komada vatrenog oružja i oteža kupnju novog. Australija je zabranila sve poluautomatske puške i sve poluautomatske pištolje, te ima restriktivni sustav licenciranja i kontrole vlasništva.

Policija je rekla da je otišla na imanje nakon što je dobila telefonski poziv. "Razlog zbog kojeg je policija otišla na imanje bio je telefonski poziva koji smo snimili", rekao je Dawson, koji nije htio komentirao identitet pozivatelja. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok