Nesreća u kojoj je u Daruvaru u utorak poginuo devetogodišnjak dogodila se kad je dječak na biciklu udario u automobil na raskrižju i pao na bankinu, priopćila je policija nakon očevida, navodeći da je automobil sletio u jarak, a 19-godišnji vozač zadobio tešku ozljedu.

Prema navodu policije, devetogodišnji dječak vozio je dječji bicikl makadamskom prilaznom cestom iz smjera Daruvarskog jezera. Dolaskom do asfaltiranog raskrižja i Ulice Podborje nije se zaustavio i udario u desna bočna vrata osobnog automobila marke "Ford" (DA), kojim je upravljao 19-ogodišnji vozač.

Nakon udarca biciklist je odbačen na desnu bankinu i smrtno je stradao na mjestu događaja. Vozilo je sletjelo u lijevi putni jarak i udarilo u drveni stup električne mreže, pri čemu je 19-godišnji putnik iz automobila zadobio tešku tjelesnu ozljedu. Nesreća se dogodila oko 13.30 sati.

Kako saznaje Jutarnji list, nesreću je skrivio 19-godišnji maturant koji je u utorak slavio zadnji dan nastave. 

Školarcu koji se u utorak oko 13.30 sati vraćao biciklom iz škole, kao i svakog dana do sada, nažalost nije bilo spasa te je od jezivih ozljeda preminuo na mjestu događaja. Policija je odmah ogradila dio ceste i grmlja u kojem je auto maturanta, nakon udarca u banderu, završio, ali i dio ulice pa se promet odvijao zaobilazno.

Policijskim očevidom rukovodila je zamjenica općinske državne odvjetnice iz Bjelovara, a kako doznajemo, 19-godišnji vozač koji se u punoj brzini zabio u biciklista koji je neoprezno, pak, izlazio iz sporedne ulice, iz smjera Daruvarskog jezera na Podborje, prošao je alkotest i 'napuhao' nula promila.

Mještani su zaprepašteni nesrećom. Otkrivaju nam da je preminuli dječačić sin umirovljenog policajca.

Shrvani roditelji

- Teško će to naš susjed i njegova supruga preboljeti. Imaju još jednog mlađeg sina i oni, vjerujte mi, za te dječake žive. Porijeklom su iz Češke i kod nas u susjedstvu su desetak godina. Predivni ljudi, primjer drugima. Kad su im sinovi rekli da žele u školu biciklima, nije im bilo svejedno. No, popustili su jer i sami vide da je Podborje pista za reli i da je hodanje uz tu cestu preopasno.

No, prije nesreće, dječak je izašao na glavnu ulicu biciklom, ali od velike guste trave uz samu cestu nije imao pregled, a u isto vrijeme, najvjerojatnije brzinom većom od dopuštene išao je maturant s prijateljima u Fordu - ispričala je za Jutarnji list jedna od stanarki koja živi uz kobno raskrižje. Osim 19-godišnjaka, u automobilu su bile još tri osobe, od kojih je jedna ozlijeđena.

Opasna dionica

Nakon što se vijest o stradavanju pronijela gradom, mještani ukazuju na problem spomenute dionice.

- Katastrofa je kako se po Podborju vozi. Vikendom policija tek ponekad odluči provesti akciju, ali to je cesta na kojoj se divlja. Pješaci su kao mete u streljani, napeto paze da ih auto ne pokupi jer vozači neoprezno pretječu i voze po suprotnom smjeru - zaključuje drugi Daruvarac.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok