Direktor međimurske firme Tehnix odlučio je svojim radnicima posuditi novac kako bi vratili dugove bankama i riješili se blokada računa, uvjeren da će tako spriječiti neke da krenu za poslom u inozemstvo kako bi vratili dugove.

Cijela je investicija predviđena na 100 milijuna kuna, no s opremom i drugim troškovima iznosit će blizu 150 milijuna, ističe Đuro Horvat, direktor firme Tehnix koja je u Donjem Kraljevcu u Međimurskoj županiji sagradila novu tvornicu površine 10.000 četvornih metara, prenosi Jutarnji.hr.

U tvornici trenutno radi tridesetak ljudi, a do kraja godine bit će ih stotinjak. Jedan od načina kako radnici mogu zaraditi više je rad duže od osam sati dnevno.

Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo blizu 250.000 kuna. U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu, ističe Horvat i navodi kako nedostatak radnika u Hrvatskoj vide kao izazov, prenosi Klix.ba.

Prosjek plaće u Tehnixu je 1.200 eura, a najmanja plaća u toj novoj eko tvornici bit će tisuću eura. Imamo dvadesetak povratnika iz inozemstva koji su radili u Njemačkoj i drugim zemljama pa su se vratili kući, kazao je za eMedjimurje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok