Hrvat Dražen Dakić pozorno je slušao izlaganje sudskog vještaka na suđenju u Njemačkoj zbog ubojstva sina Darija (6), partnera bivše partnerice i rođakinje (29).

Dakić je troje ljudi ubio prošlog rujna u gradu Villingendorfu dok je bivša partnerica Ekatarina uspjela pobjeći.

Vještak je rekao kako je Dakić svjesno i planirano ubio sina te dvoje odraslih te da je sposoban za suđenje i da razumije zločin koji je počinio, prenose 24 sata. Psihijatar je jasno rekao kako prema njemu nisu ispunjeni preduvjeti paragrafa 21 prema kojem bi se kazna ublažila zbog smanjene ubrojivosti optuženika.

- Optuženikove poremećaje ličnost ne mogu liječiti lijekovi - kaže vještak Charalabos Salabasidis i dodaje da je terapija teško moguća te bi trajala jako dugo kada bi se odredila. Smatra i da zatvaranje optuženog u kliniku za psihičke bolesnike nije rješenje kada je u pitanju kazna. Dakića je opisao kao manipulatora koji za sve optužuje druge.

- On se tako ponaša cijeli život. On ima određene poremećaje ličnosti u kojima ima paranoje, asocijalnosti i nestabilnosti. Alkohol, konzumacija kanabisa i traume iz rata ne igraju nikakvu ulogu. Činjenica da četiri godine nije pio alkohol pokazuje da se može svladati i vladati samim sobom - tvrdi psihijatar.

Psihijatar je otkrio i kako mu je Dakić priznao da je ubio dvoje odraslih ljudi, ali ne i sina. Tvrdi da je sina ubio čovjek koji je došao na vrata i uzeo mu oružje. U drugom razgovoru je priznao da je lagao i rekao je da je ubio sina. U sina je pucao tri puta iz blizine.

Odvjetnik Fritz Döringer tvrdi da je Dakić razmišljao o samoubojstvu te da je policajcima, kada su ga uhitili, rekao: "Ubijte me!", pišu 24 sata.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok