Županijsko državno odvjetništvo u Dubrovniku je 22. lipnja donijelo rješenje o provođenju istrage protiv državljanina Bosne i Hercegovine (1978.) s prijavljenim boravištem u RH zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela silovanja i kaznenih djela povrede djetetovih prava u stjecaju s kaznenim djelima nasilja u obitelji i i prijetnje, objavili su iz DORH-a.

Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnji okrivljenik u više navrata tijekom 2004. i 2005. godine, te tri puta od 2011. do 2016. godine u Dubrovniku, u namjeri da ima spolni odnos sa svojom suprugom iako ona to nije željela; nakon što ju je udarao rukama a ona ga nije uspjela odgurnuti i oduprijeti mu se, počinio kazneno djelo silovanja. Osnovano se sumnja da je jedno takvo djelo počinio uz prijetnje njezinim životom. Piše Slobodna Dalmacija.

Osnovano se sumnja i da je u prvoj polovici 2018. godine u Dubrovniku, svjestan da time ugrožava daljnji psihofizički razvoj svoje troje maloljetne djece; u prisutnosti dvojice sinova (2012. i 2004.) svoju kćer (2008.) udarao dlanom po licu, a dva puta ju je vukao za kosu, govoreći joj da će je zadaviti. Osnovano se sumnja i da je dva puta tukao svoju suprugu pred svojom maloljetnom djecom, govoreći da će ubiti i nju i djecu.

Okrivljeniku je 22. lipnja 2018. određen istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja istovrsnih kaznenih djela i opasnosti od utjecaja na svjedoke.

- Istražni zatvor osumnjičenom obiteljskom nasilniku određen je zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke te opasnosti od ponavljanja istih kaznenih djela - rekao nam je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok