Iz Hrvatskoga nogometnog saveza dokazali su danas kako su ljudski životi veći od bilo čega.

Naime, iz saveza su poslali emotivnu poruku potpore dječacima iz Tajlanda koji su prije nekoliko dana sa svojim trenerom zapeli u špilji.

Zaista sjajna gesta od vrha hrvatskog nogometa.

HNS i hrvatska reprezentacija prate situaciju vezanu uz 12 nogometnih igrača i njihovog trenera koji su pronađeni živi u poplavljenoj špilji u Tajlandu. Impresionirani smo hrabrošću i snagom mladića i njihovog trenera koju su pokazali unatoč teškoj situaciji. Neke stvari su veće od sporta, ali njihov sportski duh pomoći će im u borbi s ovim izazovom. Našim nogometnim kolegama u Tajlandu izražavamo punu potporu i ljubav, u nadi da će dečki i njihov trener biti izvedeni na sigurno kako bi se pridružili svojim obiteljima - objavili su iz Hrvatskoga nogometnog saveza i oduševili sve.

Podsjetimo, dječaci u dobi između 11 i 16 godina i njihov 25-godišnji nogometni trener nestali su nakon što su odlučili istraživati 10 kilometara dug špiljski kompleks Tham Luang u pokrajini Chiang Rai, unatoč znaku upozorenja posjetiteljima da su mreža prolaza i komore u špilji često poplavljeni. Nakon što su ušli u špilju, počela je jaka monsunska kiša koja je potom špilju poplavila.

Dječaci i trener se u špilji nalaze od 23. lipnja, a nakon devet dana uspješno su pronađeni od strane spasioca. Nadležne službe na sve načine pokušavaju smisliti kako izvući dječake i trenera. (24sata.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok