Protiv Miroslava P. (49) beogradsko Više javno tužiteljstvo pokrenulo je istragu zbog sumnje da je 10. srpnja uz prijetnje smrću silovao S. Đ. (58), majku svog prijatelja iz zatvora, javljaju srpski mediji. Nesretnu ženu potom je zaprosio.

Miroslavu je određen pritvor do 30 dana, a očekuje se i da će biti zatraženo psihijatrijsko vještačenje, nakon čega će uslijediti odluka o podizanju optužnice.  Riječ je o višestrukom recidivistu koji je samo mjesec dana prije nego je napao S.Đ. pušten s odsluženja kazne zbog seksualnog zlostavljanja.

Kod nesretne žene poslao ga je njezin sin, nakon što ga je zamolio da joj odnese određenu svotu novca. Sin je majci najavio da će doći njegov cimer i rekao joj da je on 'osoba od povjerenja'.

S.Đ. je ispričala policiji da ju je Miroslav zamolio da prespava kod nje dok ne nađe drugi smještaj, a ona je pristala. Narednog dana je otišao, ali se iste večeri vratio. Još jednom mu je pružila utočište, a narednog jutra se odigrao horor. Nakon što je krenula skuhati kavu, Miroslav ju je, tvrdi S.Đ., napao.

- Prišao mi je s leđa, jednom rukom me zgrabio za vrat, a drugu mi stavio preko usta, da ne vrištim. Gurala sam ga, nisam mogla udahnuti, oduzela sam se od straha - ispričala je S.Đ. srpskim medijima. Piše Slobodna Dalmacija.

- Dok me je silovao rekao mi je:"Tvoj muž je silovao moju ženu, a sad ću ja tebe." Ne znam šta mu je to značilo, jer je moj muž ubijen prije 20 godina u Kumodražu. Kad je završio, ustao je, obukao se i rekao: "Doći ću večeras da mi kažeš hoćeš li se udati za mene". Čim je izašao iz kuće, zazvala sam policiju - ispričala je S.Đ.

Rekla je da je kasnije nazvala sina i pitala ga 'kakvu si mi ono budalu poslao', a on je cijelo vrijeme plakao.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok