Mladići od 18 do 22 godine jednom od osnovnih privilegija rada za tajne službe smatraju mogućnost nekažnjenog promatranja tuđe intime, a snimke najatraktivnijih osoba razmjenjuju s kolegama.

Bivši američki obavještajac Edward Snowden otkrio je kako izgleda dnevna rutina mladića zaposlenih u NSA, koji su uglavnom u dobi od 18 do 22 godine.

Razmjenjivanje snimki nagih tijela atraktivnih osoba i seksualnih odnosa jedna je od privilegija rada za NSA, otkrio je Snowden.

"Tijekom dnevnog rada nabasaju na nešto što nema nikakve veze s njihovim poslom, na primjer, intimnu nagu fotografiju nekoga u seksualno kompromitirajućoj situaciji, ali vrlo atraktivne osobe. I što onda naprave? Okrenu se u stolici i pokažu to kolegi. A onda kolega kaže: Hej, to je sjajno, pošalji to Billu. Onda to Bill pošalje Georgeu, George Tomu i prije ili kasnije čitav život te osobe vidjeli su svi ti ljudi", opisuje Snowden.

Nadziru baš svakoga

Snowden je ponovo upozorio kako nadzor koji NSA provodi nad građanima većine država u svijetu predstavlja povredu temeljnih ljudskih prava. Nije riječ o visokopozicioniranim ili po bilo čemu važnim osobama, nego se taj nadzor provodi nad svima, upozorava Snowden.

"Većina komunikacija u našoj bazi podataka nisu komunikacije meta, to su komunikacije običnih ljudi, vaših susjeda, prijatelja vaših susjeda, vaših odnosa, osobe koja radi na blagajni u dućanu. To su najdublji i intenzivni, intimni privatni momenti njihovih života, a mi ih uzimamo bez dozvole i bez bilo kakvog razloga", ispričao je Snowden u najnovijem intervjuu za Guardian.

Snowden je rekao kako se ne brine hoće li završiti u Guantanamu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok