Umjesto deset minuta, izvršenje smrtne kazne trajalo je skoro dva sata, a ubojica bivše djevojke i njenog oca 600 puta je zahroptao prije nego je konačno napustio svijet.

Dvostruki ubojica Joseph Wood jučer je smaknut u zatvoru u Arizoni smrtonosnom injekcijom, čime je izvršena smrtna kazna za ubojstvo bivše djevojke i njenog oca.

Smaknuće je trebalo trajati 10 minuta, no 55-godišnjak je, prema tvrdnjama njegovih odvjetnika, više od 600 puta zahroptao prije nego je umro. Izvršenje smrtne kazne na kraju je trajalo sat i 57 minuta.

Povratak električne stolice

Wood je 1989. ubio svoju bivšu djevojku Debru Dietz i njenog oca Eugena Dietza. Obitelj ubijenih poručila je kako ne vidi problem u načinu izvršenja egzekucije te da su ga mogli ubiti i metkom.

SAD ima sve većih problema u provođenju smrtne kazne otkad je zabranjen izvoz određenih smrtonosnih kemikalija iz EU i drugih zemalja za američke potrebe. Zbog toga neke države na jugu SAD-a, gdje se izvršava najviše smrtnih kazni, razmišljaju o ponovnom uvođenju električne stolice.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok