Brutalan slučaj otmice i ubojstva maloljetne Tijane Jurić (15) vijest je dana u susjednoj Srbiji. Nakon što je u noći sa srijede na četvrtak pronađeno njeno tijelo u okolici Sombora,  Igor Jurić, otac svirepo ubijene djevojčice, obratio se novinarima okupljenim ispred njegove obiteljske kuće u Bajmoku.

- Ne znam apsolutno šta bi mogao da kažem. Za ovih 12-13 dana obitelj je prošla kroz neviđen pakao. Ovo što se nama dogodilo i što smo doživjeli je jedan nenadoknadiv gubitak i nadam se da će biti posljednji u zemlji i posljednji u ovoj našoj Subotici. Ne znam kako da okarakteriziram monstruma koji je to sve uradio. Ne znam kakav čovjek moraš biti da bi napakostio ovakvom djetetu. Sa 120 kilograma se iživljavao nad djetetom od 47 kila, pa onda ne znam je li to čovjek ili životinja - u očaju je kazao Tijanin otac.

 Ministar unutarnjih poslova Srbije, Nebojša Stefanović, ranije danas posjetio je mjesto događaja nakon čega je opisao detalje stravičnog zločina kojeg je počinio Dragan Đurić (1980.), inače mesar iz Beograda.

- On je Tijanu udario svojim vozilom. Prišao joj je dok je tražila pomoć. Potom ju je uhvatio za vrat, uvukao u automobil pa je odveo deset kilometara od Sombora. Tamo ju je ubio i zakopao - rekao je ministar Stefanović opisujući stravičan slijed događaja.

- Djevojčica je bila izudarana, a ubojica joj je skinuo odjeću. Obdukcijom će se utvrditi je li je silovao - rekao je Stefanović na konferenciji za novinare pojasnivši da je utvrđeno da djevojka nije imala teže ozljede nakon što je udarena automobilom, prenosi B92.

- Policija je jučer uhitila monstruma koji je odgovoran za ovo djelo. Zbog ovakvog monstruma i djela nekad mi je žao što je Srbija ukinula smrtnu kaznu. Očigledno je da naše društvo nije zrelo za europske norme ponašanja - poručio je Stefanović.

Provedena istraga je pokazala da je ubojica sam počinio zlodjelo. Stefanović je ispričao i da tijekom ispitivanja osumnjičeni nije pokazivao znakove kajanja.

- Nakon što smo utvrdili o kome je riječ, počeli smo ga nadgledati kasno poslijepodne . On je bio u svojoj mesnici gdje je sjekao meso. Ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Daljnjim promatranjem moglo se primijetiti odsustvo bilo kakvog kajanja i ljudskog ponašanja - rekao je ministar. Stefanović je ispričao i da je dobiven nalog za privođenje iako nije pokazao znakove sumnjive osobe, a sve u nadi da će djevojku pronaći živu u njegovoj kući.

Nakon što su ga uhapsili, ubojica je ispitan na poligrafu. Tamo je pao na svim pitanjima, a tijekom daljnje obrade je priznao krivnju pa je odveo policiju na mjesto gdje je pokopano tijelo, piše B92.

- Ubojica nije od ranije poznavao Tijanu. Ne možemo utvrditi koliko je dana sve pripremao. Ne tvrdim da nije sve bilo isplanirano na dan ubojstva - ispričao je Stefanović pa je dodao da je ubojica zakopao tijelo nesretne djevojke 'zemljom koju je imao u gepeku'.

Međutim, ministar je objasnio da ta zemlje nema veze s planiranjem ovog ubojstva. Rekao je kako se ubojica i ubijena djevojka nikada nisu sreli.

 Osumnjičeni je, inače ranije počinio niz manjih prijestupa, ali ništa slično ovom ubojstvu.

- Riječ je o krupnom čovjeku. Ima oko dva metra visine i 100 kilograma - rekao je ministar dodavši kako je policiji posao bio otežan jer žrtva i ubojica nisu ranije poznavali tako da se nije mogao utvrditi motiv zločina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok