Tijelo Jakova Gele iz Okruga Gornjeg nestalog u moru pokraj Arbanije, još 16. kolovoza ove godine pronađeno je 22.kolovoza oko 7 sati, nekoliko metara od obale, na morskoj površini, između Arbanije i Slatina. Da se zaista radi o tijelu nesretnog Gele potvrđeno nam je iz Ureda glasnogovornika PU SD.

Gelino tijelo u moru je uočio slučajni prolaznik i odmah o tome izvijestio policiju. Djelatnici splitske policije odmah su izišli na teren i obavili očevid, nakon čega su tijelo, po nalogu Državnog odvjetništva iz Splita, prevezli na Klinički Zavod za patologiju, citologiju i sudsku medicinu, KBC-a Split, gdje će kako neslužbeno doznajemo sutra biti obavljena obdukcija, kako bi se utvrdio točan uzrok smrti.

Odmah nakon pronalaska tijela počelo se spekulirati kako bi se moglo raditi o tijelu Jakova Gele, koji je 16. kolovoza upravljajući morskim skuterom imao sudar sa gliserom kojim je upravljao Pjer Ostojić. Sudar se dogodio na pučini pred plažom Krčica. Nakon nesreće Gelino tijelo je nestalo u moru. Iako se slijedećih dana, nakon nesreće intenzivno tragalo za Gelom, potrage nažalost nisu dale rezultata.

Budući na području Čiova u proteklom vremenu nije prijavljen nestanak ni jedne druge osobe opravdano se, kako se kasnije i pokazalo, spekuliralo da je pronađeno tijelo, ono Jakova Gele.

Slobodna Dalmacija

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok