Do lipnja sljedeće godine trebala bi biti završena prva faza uređenja kompleksa Bizovačkih toplica vrijedna oko 45 milijuna kuna. Najavio je to Jako Andabak, predsjednik Uprave Sunce koncerna i vlasnik Bizovačkih toplica koje je kupio prije tri mjeseca za 14,86 milijuna kuna.

- Prva faza uključuje uređenje postojećeg objekta, uključujući i bazenski kompleks te izgradnju novih 60 smještajnih jedinica u lječilišnom dijelu koji će biti najsuvremenije opremljen te jednog dodatnog kata. Lječilišni dio nam je prioritet i očekujem da će biti završen oko ožujka 2015., nakon čega bismo pacijente preselili u novi prostor i početi obnovu starog smještajnog dijela hotela.

U međuvremenu će se raditi i rekonstrukcija energetike, grijanja, hlađenja itd. - rekao je Andabak na sastanku s osječko-baranjskim županom Vladimirom Šišljagićem, koji ga je primio zahvalivši mu se pri tome što je odlučio investirati u Bizovačke toplice.

Druga faza Andabakovog projekta pak ovisi o rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i ona će započeti nakon što cjelokupno zemljište dođe u njegovo vlasništvo.

- U toj fazi naglasak će biti na turizmu. Idemo u izgradnju novog suvremeno opremljenog bazenskog kompleksa i novih otvorenih bazena. Imamo viziju izgraditi i eko-etno selo u kojem ćemo uzgajati barem sitne začine za našu kuhinju.

Trebalo bi tu biti i neko jezerce čime bismo zaokružili jednu priču i tematski je prikazali - najavio je Andabak, kazavši da ne zna koliko će ga stajati druga faza radova, ali procjenjuje da bi ukupna investicija u Bizovačke toplice mogla iznositi između 30 i 40 milijuna eura.

Istaknuo je i kako su Bizovačke toplice trenutno u najnižem cjenovnom razredu u odnosu na ostatak hrvatskih hotelskih kompleksa s vanjskim i unutrašnjim bazenima, odnosno na aquaparkove. Dodao je i kako im ljetna sezona zbog vremenskih prilika nije ispunila očekivanja, ali slično je i drugdje u Hrvatskoj, kao i u Austriji, Sloveniji, Mađarskoj, Srbiji... Trenutno je u Bizovačkim toplicama zaposleno 110 radnika, a nakon završetka prve faze bit će ih oko 200.

Slobodna Dalmacija

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok