Nakon likvidacije dvojice američkih novinara i britanskog humanitarca, Islamska država prijeti i Papi. Postoji rizik da Islamska država pokuša izvesti atentat na Papu za vrijeme njegova posjeta Albaniji ovoga vikenda, upozorio je Vatikan irački veleposlanik pri Svetoj Stolici, prenosi britanski Telegraph.

Veleposlanik Habeeb Al-Sadr istaknuo je i kako bi papa Franjo mogao biti u opasnosti i za vrijeme posjeta Turskoj u studenome. Iz Vatikana su poručili kako neće poduzimati nikakve dodatne sigurnosne mjere tijekom Papina posjeta Albaniji u nedjelju.

Džihadisti Islamske države posljednjih tjedana poručuju da 'kalifat' žele proširiti na Rim te na vrh Papinske bazilike sv. Petra u Vatikanu postaviti svoju zastavu.

Irački veleposlanik upozorava i na naznake o posebnoj prijetnji Papi, koji je nedavno u govoru podržao SAD i njegove saveznike u zaustavljanju IS-a u Siriji i Iraku, prenosi irski Independent.

'Deklaracija samoproglašenje Islamske države je jasna - oni žele ubiti Papu. Prijetnje protiv Pape su vjerodostojne', rekao je veleposlanik talijanskom listu La Nazione.

'Vjerujem da bi ga mogli pokušati ubiti na nekom putovanju, čak i u Rimu. Postoje članovi IS-a koji nisu Arapi, nego Kanađani, Amerikanci, Francuzi, Britanci, kao i Talijani. IS bi mogao angažirati bilo koga od njih da počini teroristički napad u Europi', rekao je Al-Sadr.

Tportal

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok