"Prometov” autobus otklizao je jučer ujutro s nizbrdice u blizini stanice pokraj zgrade poznate pod imenom “žnjanski blizanci” i pri tome udario u tri parkirana automobila. Zanimljivo je da su među oštećenim vozilima bila dva BMW-a, jedan u vlasništvu pjevača Marka Perkovića Thompsona, a drugi od njegova kuma Vjekoslava Diega Miletića.

Policija je nakon dojave, naravno, odmah izašla na teren te je o spomenutom slučaju napravljen zapisnik. Srećom, u autobusu nije bilo putnika, kao ni u automobilima.

Neslužbeno doznajemo da se radilo o vozilu koje je prometovalo na liniji broj 7 javnog prijevoznika, te da je uzrok nezgode najvjerojatnije taj što vozač nije potegnuo ručnu kočnicu, zbog čega je autobus na nizbrdici počeo kliziti unatrag.

Iz samog “Prometa” nismo uspjeli dobiti konkretnije informacije o slučaju budući da je direktor Edo Meštanek sa svojim najbližim rukovoditeljima na službenom putu, tako da, kako nam je kazao, ni on nije do kraja upoznat sa svim pojedinostima incidenta.

- Mogu reći da ćemo se očitovati čim primimo policijski zapisnik. Svakako ćemo i sami ispitati sve okolnosti pod kojima se dogodila ova nesreća i ako se pokaže da je kriv naš vozač, naravno da ćemo učiniti sve da se takve stvari više ne ponove. No, za sada još ne znamo što se točno dogodilo, tako da ćemo pričekati policijsko izvješće - kazao nam je Meštanek.

Budući da se radilo o prometnoj nesreći s materijalnom štetom, očekivati je da će krivci za nju prekršajno odgovarati sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Osim vozača “sedmice”, prekršajnu prijavu, kako doznajemo, mogli bi zaraditi i vlasnici oštećenih automobila, jer postoje određene naznake da su bili nepropisno pakirani, odnosno da su se nalazili na - autobusnoj stanici.

Stanari “žnjanskih blizanaca”, inače, upozoravaju da su se slične nezgode već događale najmanje dvaput, pri čemu je jednom također stradao parkirani automobil. Sreća u nesreći je okolnost da se na putanji “pobjesnjelog” autobusa nije našlo nijedno dijete iz spomenute zgrade ili gosti obližnjih kafića.

Slobodna Dalmacija

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok