U Dresdenu se danas odvijala talačka kriza za koju je odgovoran 40-godišnjak koji je ranije danas u stanu ubio 70-godišnju majku.

Nakon što je počinio ubojstvo, došao je do radijske postaje Radio Dresden u središtu grada gdje je iz pištolja ispalio nekoliko hitaca. Pucao je u protupožarna vrata na glavnom ulazu, ali nije uspio proći kroz njih.

Zaposlenici radijske postaje su pozvali policiju, a nedugo prije nego što će policija doći otišao je do tržnog centra Altmarktgalerie koji je jedan kilometar udaljen od spomenute radijske postaje.

Zatim je ušao u ljekarnu, koja se nalazi u tržnom centru Altmarktgalerie, u kojoj je imao dva taoca - ženu i dijete. Navodno su taoci bili u podrumu ljekarne. Policija je u 12:30 sati upala u ljekarnu i svladala muškarca. Tom prilikom je ubojica pzlijeđen, dok su taoci neozlijeđeni.

Središte Dresdena je bilo pod policijskom opsadom. Građanima je bilo zabranjeno kretati se tim dijelom grada u kojem se svake subote nalazi veliki broj ljudi, piše njemački list Bild.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok