Za preko 26 tisuća eura prevaren je 49-godišnjak koji se na društvenoj mreži odazvao lažnom oglasu putem kojega mu je nuđena realizacija on-line kredita, a brodsko-posavska policija traga za prevarantom koji ga je naveo na uplate u ime kredita od ukupno 100 tisuća eura.

Iz policije su u četvrtak upozorili kako su društvene mreže prepune oglasa i ponuda u vezi brzih kredita, pozajmica, kredita na karticu s isplatama odmah i slično.

Građane pozivaju da, ukoliko komuniciraju putem društvenih mreža, budu sumnjičavi i provjere svaku informaciju te, ako im se i najmanja sitnica učini sumnjivom, sve prijave policiji.

Naveli su tako slučaj 49-godišnjaka iz Vrpolja koji je u zadnjih godinu dana sa nepoznatom osobom komunicirao putem elektroničke pošte, a koja ga je lažnim prikazivanjem činjenica i fiktivnih potreba navela na uplate u ime kredita od 100 tisuća eura.

Tako je lani od veljače do kraja prosinca u nekoliko desetaka navrata uplatio iznos veći od 26 tisuća eura na neznančev račun, koji mu se nakon toga više nije javljao.

U policiji ističu kako nastavljaju daljnji rad i kriminalističko istraživanje u cilju pronalaska počinitelja ove prijevare. (Hina)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok