• Short title article: Odvjetnici otkrili

Pitanje koja dva dana zaokuplja Srbiju je visina kazne koja će biti izrečena masovnom ubici Urošu B: (21) iz Mladenovca.

Odvjetnici Veljko Delibašić i Viktor Gostiljac otkrili su kakva sankcija njemu prijeti, s obzirom da ima 20 godina. Kako stvari stoje, ona neće biti maksimalna.

"Ta kazna može izreći samo onim osobama koja su u vreme izvršenja zločina imala 21 godinu. S obzirom na to da u trenutku vršenja kaznenog djela teško ubojstvo U. B. nije imao 21 godinu, neće mu se moći izreći najteža kazna. Za to kazneno djelo je predviđena kazna zatvora od najmanje deset, a maksimalna 20 godina. Sve otežavajuće okolnosti će sud uzeti u obzir i najverojatnije dosuditi najveću moguću kaznu. Da je imao 21 godinu starosti, primjenila bi se doživotna kazna zatvora. Iste su kazne i za terorizam, najmanje deset, a najviše 20 godina ili kazna doživotnog zatvora, ali i na to se primenjuje isti Kazneni zakonik – dakle pošto ima manje od 21 godine ne može dobiti doživotnu kaznu", objasnio je Delibašić gostujući na televiziji K1.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok