• Short title article: Izmanipulirana

Krajem prošle godine, Mirnesa S. porijeklom iz Bosne i Hercegovine, postala je medijska atrakcija kao žena koja je izvela jednu od najvećih pljački ikada - iz tvrtke za transport novca u Stuttgartu ukrala je više od milijun eura.

Međutim, istraga je pokazala da je konobarica Miki izmanipulirana od strane tadašnjeg dečka Roberta S. (29), koji ju je nagovorio da učini krivično djelo i potom joj uzeo skoro sav novac.

Kako prenose njemački mediji, sve je počelo slučajnim poznanstvom. Naime, njih dvoje su se našli u istom društvu u jednom kafiću u Stuttgartu. Tada su "kliknuli na prvu" i ubrzo se počeli viđati.

Nakon nekog vremena, Mirnesa mu je otkrila da radi u kompaniji za prijevoz novca Prosegur i počeli su planirati pljačku.

Ubrzo ju je upoznao sa prijateljem Markom I. (45) i tada su je njih dvojica počeli nagovarati da ona opljačka tvrtku u kojoj radi. Mirnesa je prvobitno kategorički odbijala krađu počiniti sama.

Ipak, Robert S. nije odustajao – laskao joj je, govorio da želi biti s njom i obećavao joj da kad budu imali sav novac, više nikada neće morati raditi.

Robert je, prema optužnici, u roku od dva tjedna uspio ubijediti Mirnesu.

Prema optužnici, Mirnesa S. je 14. listopada zakasnila na posao pola sata i sa sobom je donijela torbu napunjenu peškirima. Kad su njene kolege napravile stanku u 15 sati, Mirnesa se ponašala kao da želi nadoknaditi izgubljeno vrijeme. U stvarnosti je, međutim, skupljala novčanice od 100 i 200 eura u prostoriji.

Sav novac je stavila u kutiju na dnu torbe a preko nje je stavila druge stvari. Zatim je ušla u podrum sa svojim prtljagom. U prostoru bez video nadzora, izvadila je peškire iz torbe i zamijenila ih novcem.

Napolju je Mirnesu čekao Robert S. u Mercedesu. Nakon toga Mirnesa je mirno napustila tvrtku sa 1,25 milijuna eura. Kontrole torbe nije bilo.

Trebalo bi napomenuti da su zaposleni tek oko dva sata nakon krađe primijetili da nedostaje novac.

Policija je, prema informacijama, obaviještena tek oko 20 sati. Mirnesa tada vjerojatno više nije bila u Njemačkoj.

Za to vrijeme Robert i Mirensa su uveliko započeli svoj filmski bijeg.

Kako navode njemački mediji, riješili su se Mirnesinog mobitela i odvezli se u Beč, a tamo ih je čekao Marko I.

Robert je Mirnesi dao 20.000 eura, a ostatak plijena je zadržao. Tijekom sljedećih nekoliko dana Marko I. je Mirnesu uz pomoć krijumčara odveo prvo u Hrvatsku, a zatim u Srbiju.

Trojac je bio sretan zbog milijunske pljačke. Međutim, bajka koju joj je Robert obećao postala je pakao. Robert S. više nije želio imati ništa s njom. Kad ga je počela ispitivati, počeo joj je prijetiti. Na kraju se Mirnesa uplašila, pa je pobjegla u Crnu Goru. Kod njega je, navodno, ostao sav novac.

To dokazuje i činjenica da je Mirnesa u džepu, prilikom uhićenja, imala samo 249,40 eura.

Inače, Robert S. još uvijek nije lociran i vrlo je moguće da će sam potrošiti sav ukradeni novac.

Sa druge strane, Marko I. je u ožujku uhićen na teritoriju Njemačke i on se kao i Mirnesa S. nalazi u istražnom zatvoru. Tereti se da je „organizirao bjekstvo svojih suučesnika“.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok