• Short title article: Pred očima brata

Šesnaestogodišnji mladić iz Colorada ubio je svoju bivšu djevojku pred očima njezina mlađeg brata nakon što je pokušala prekinuti s njim, objavila je tamošnja policija, prenosi NY Post.

Jovanni Sirio-Cardona našao se na sudu kao odrasla osoba u vezi ubojstva 15-godišnje Lily Silve-Lopez.

Tužitelji vjeruju da je Sirio-Cardona ispunio obećanje koje je dao da će joj oduzeti život nakon što je četiri tjedna ranije pokušala prekinuti njihovu šestomjesečnu vezu.

Sirio-Cardona navodno je uhvaćen na kameri kako juri biciklističkom stazom koja se proteže u blizini Lilyna doma, samo pet dana prije njezina rođendana, a zatim je ušao kroz prozor njezine spavaće sobe u predgrađu Denvera.

Lily je vikala svom 13-godišnjem bratu, koji je gledao televiziju u drugoj sobi, da pobjegne i spasi si život, samo nekoliko sekundi prije nego što su odjeknuli pucnjevi, izjavio je dječak na policiji.

Sirio-Cardona navodno je ispalio sedam hitaca u svoju bivšu djevojku u hodniku njezine kuće. Lilyin brat rekao je policiji da je vidio svoju sestru na tlu i Sirio-Cardona s crnim pištoljem u ruci kako stoji iznad nje dok mu je krv curila s vrha nosa.

Lilyin brat molio je za svoj život dok mu je optuženi ubojica oduzeo iPhone kako ne bi mogao pozvati pomoć, navodi policija.

Sirio-Cardona tada je zamolio dječaka da mu pomogne pomaknuti Lilyno tijelo prije nego što je sam odvukao nazad u njezinu spavaću sobu. Dječak je kasnije otrčao do susjedove kuće kako bi nazvao 911 nakon što je Sirio-Cardona već pobjegao s mjesta zločina.

Trinaestogodišnjak je brzo evidentirao Sirio-Cardonu kao ubojicu, priopćila je policija.

Prema izvještajima, kada je baka pitala Sirio-Cardonu zašto su policajci došli u njegov dom, rekao joj je da je “učinio ono što je morao i upucao nekoga”. Obiteljsko nasilje bilo je problem i tijekom šestomjesečne ljubavne veze Sirio-Carodne i Lily, potvrdila je njezina majka istražiteljima.

Sirio-Cardona je navodno stavio cijev pištolja u Lilyna usta prošlog mjeseca kada mu je rekla da želi prekinuti, govoreći svojoj navodnoj žrtvi da “neće prekinuti s njim i da mu mora reći da ga voli.”

Šest dana prije njezina ubojstva, policija je pozvana u Lilyin dom nakon što je prijavila da je udario šakom u lice i povrijedio joj ruke. Također je uočen kako uhodi njezinu kuću samo dva dana prije nego što je navodno ubio, stoji u zapisima.

Lily bi 21. lipnja proslavila 16. rođendan, stoji u njezinoj osmrtnici.

“Uživala je u shoppingu, odjeći, šminki i plesu. Voljela je dobru hranu! Enchilade su joj bile najdraže. Voljela je životinje. Bila je draga i brižna prijateljica”, rekla je njezina obitelj.

Kako prenosi Jutarnji, Sirio-Cardona optužen je za ubojstvo prvog stupnja, ubojstvo drugog stupnja, provalu, tešku pljačku i maloljetničko posjedovanje pištolja. Sudac mu je odredio jamčevinu u iznosu od dva milijuna dolara.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok