• Short title article: Traže azil

Policajci Ravnateljstva policije i Postaje granične policije u Cetingradu tijekom protekla dva dana otkrili su dva pokušaja krijumčarenja ukupno 33 ilegalna migranta te su uhitili dvojicu krijumčara - 34-godišnjeg hrvatskog državljanina i 21-godišnjaka iz BiH.

Tijekom policijskog postupanja svi strani migranti najavili su da će od Hrvatske zatražiti međunarodnu zaštitu, odnosno azil, izvijestili su u petak iz karlovačke policije.

U srijedu su u poslijepodnevnim satima zaustavili i kontrolirali osobni automobil riječkih registarskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, a u automobilu su zatekli četiri strana državljana koji su na nezakonit način ušli u Hrvatsku.

U jutarnjim satima u četvrtak zaustavili su teretni automobil bosansko-hercegovačke registracije kojim je upravljao 21-godišnji državljanin BiH, a u tovarnom prostoru zatekli su 29 stranih državljana koji su to jutro nezakonito prešli državnu granicu.

Karlovačka Policijska uprava je protiv dvojice krijumčara nadležnom državnom odvjetništvu podnijela kaznenu prijavu "za sumnju u počinjenje kaznenog djela protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma”. 

BiH državljanin odgovara i prekršajno, po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, jer je u tovarnom prostoru prevozio ljude, prenosi Hina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok