• Short title article: Zahlađenje

DWD je upozorio na "ekstremno nakupljanje leda na objektima, drveću i nadzemnim vodovima, kao i na povećani rizik od odvajanja leda".

Njemačka je prekrivena velikim snijegom i ledom, a meteorološka služba ove zemlje (DWD) upozorava na "potpunu oluju" u srijedu dok se snježne padaline nastavljaju.

U velikim područjima središnjeg Hessena očekuje se da će pasti 15 do 30 centimetara snijega u roku od 12 do 24 sata, a moguće je i više.

Sjeverno od rijeke Majne također će padati uporan i mjestimice jak snijeg. Ledena kiša mogla bi padati do večeri u srijedu, posebno duž i južno od rijeka Majne i Moselle, te će doći do pojave takozvanog crnog leda, prenosi Klix.ba. 

DWD je upozorio na "ekstremno nakupljanje leda na objektima, drveću i nadzemnim vodovima, kao i na povećani rizik od odvajanja leda". Niske temperature kretat će se od 6 stupnjeva celzijusa na Rajni do -6 stupnjeva celzijusa u sjevernoj Njemačkoj.

U utorak navečer su na jugu zemlje s rijeke Majne oborine prešle u snijeg i nastavit će padati danas tijekom dana, u početku u obliku kiše na niskim nadmorskim visinama, a zatim će cijeli krajolik zabijeliti.

Temperature će se kretati od 0 do 4 stupnja celzijusa a do sredine dana na jugozapadu i do 9 stupnjeva celzijusa.

Očekuje se otkazivanje letova u Frankfurtu kao i Stuttgartu, a u Bavarskoj će biti otkazana nastava.

Oluja bi se mogla proširiti i na ostatak Europe, a u Bosni i Hercegovini se može očekivati krajem tjedna. Izgledno je naglo zahlađenje uz kišu i snijeg.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok