• Short title article: Bio pijan

Muškarac (40) iz Dalmatinske zagore je u Splitu osuđen na 10 mjeseci zatvora uvjetno s rokom kušnje od tri godine zbog bludnih radnji koje je počinio nad vlastitom majkom, piše Dalmatinski portal.

Muškarac je u 1 sat nakon ponoći pijan i u nakani zadovoljenja spolnog nagona ležao u krevetu s majkom te zavukao ruku ispod njezinih gaćica i dirao je po intimnim dijelovima tijela. Nakon što se majka probudila i pitala ga što radi, nastavio ju je dodirivati na isti način.

Okrivljeni je potvrdio sve navode iz optužbe. Kaže da od tog događaja nije kontaktirao s majkom i da mu je sada iskreno žao.

Majka je odluku o kaznenom progonu prepustila sudu. Ne želi da joj sin ide u zatvor, ali želi da se popravi. Na raspravi je prihvatila ispriku svog sina, piše Dalmatinski portal.

Zaključak psihijatra jest da su okrivljenikove sposobnosti shvaćanja postupaka i upravljanja voljom bile smanjene u vrijeme počinjena djela, ali u srednjem stupnju. Prema psihijatru, muškarac je bio smanjeno ubrojiv, ali ne bitno.

Priznanje, žaljenje, kajanje, neosuđivanost te smanjena ubrojivost su mu bile olakotne okolnosti. Također, olakotna okolnost je bila smanjena ubrojivost i to što 40-godišnjak trenutno nije zaposlen. Nije bilo otegotnih okolnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok