Nije osjećala ni zrno krivnje. Hladno i šutke, 47-godišnja J. M. iz Gračaca slušala je kako se u sudnici karlovačkog suda izmjenjuju sjedokosi muškarci, svjedočeći kako su za nekoliko kutija cigareta i šaku kuna od nje dobivali njezine dvije kćeri: jedna još nije imala 16, imala je bebu i bila je trudna, a ni druga nije imala 18.

Nudila je, ispričali su, još dvije svoje kćeri, najstariju, tek punoljetnu, i djevojčicu koja je tada išla u peti razred. Patnje je bila oslobođena samo najmlađa od njezinih pet kćeri, koja je tada bila beba, a danas je posvojena.

Karlovački sudac Ante Ujević odrezao joj je četiri i pol godine zatvora na suđenju koje je bilo premučno i pretragično za djevojke. Na 13 stranica bili su opisani svi gnusni detalji o načinima na koje je podvodila svoje kćeri. Majci monstrumu presuda nikada nije uručena jer joj se izgubio svaki trag. Možda je pobjegla u BiH, ili vjerojatnije u Srbiju, gdje je nekad živjela, piše Jutarnji list.

Sud je majku osudio samo za sedam slučajeva podvođenja dviju djevojaka, koje su mogli čvrsto dokazati, i to na temelju tajno snimljenih razgovora između majke, odnosno kćeri te bešćutnih klijenata.

Ugovarala 'posao'

Tri mjeseca početkom 2012. godine majka je s P. Z. dogovarala seksualne usluge koje mu je za 50 do 100 kuna pružala 15-godišnjakinja. Istu je djevojku prodavala klijentu I. K. u svibnju te godine za 50 kuna i šest kutija cigareta u jednom i za 100 kuna u drugom slučaju.

Tijekom svibnja je klijentu P. S. poslala kćer da ga seksualno zadovolji u njegovu vozilu za 100 kuna, a to je učinila i u lipnju za nepoznatu svotu. Za 50 do 100 kuna A. M. je dobivao djevojku kad bi poželio od ožujka do lipnja.

Svi sve znali, ali ne i socijalna služba

Iako je cijeli Gračac znao da je majka monstrum podvodila svoje kćeri, socijalni radnik M. Ć., koji se brinuo o toj obitelji, na sudu je izjavio da su živjeli u teškim uvjetima, da bili su korisnici socijalne pomoći, ali da nije znao da se prostituiraju sve dok se slučajem nije pozabavila policija.

Net.hr

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok