Na najnovijoj snimci koju je objavila Islamska država vidi se kako dječak ne stariji od 12 godina ubija Palestinca iz istočnog Jeruzalema Muhameda Musalama (19), nakon što je priznao da je špijunirao za izraelsku obavještajnu službu Mosad.

U snimci dužine 13 minuta, koja je objavljena na Twitteru, vidi se kako muškarac sjedi i mirno priznaje da ga je regrutirao izraelski Mosad, a navodi čak i koliko je za to bio plaćen, objavio je Fox News.

Obitelj Muhameda Musalama je kasnije identificirala muškarca na snimci kao njihovog sina.

Musalam u videu priznaje da ga je za Mosad vrbovao jedan susjed Židov, a izraelska obavještajna agencija je od njega tražila da se infiltrira u Islamsku državu i osigura im informacije o lokaciji oružja i baza, kao i imena Palestinaca koji se bore na strani džihadista.

Pri kraju snimke, jedan muškarac je na francuskom zaprijetio Židovima u Francuskoj, nakon čega je dječak stao ispred Musalama, koji je klečao na podu, i upucao ga iz pištolja u čelo, prenio je Tanjug.

Palestinac se zatim srušio na pod, da bi ga dječak, vičući ''Alahu Akbar'', upucao još četiri puta.

To nije prvi put da džihadisti Islamske države koriste maloljetnike za izvršenje pogubljenja, pa je tako u siječnju objavljena snimka na kojoj se vidi kako jedan kazahstanski dječak ubija dvojicu ruskih taoca.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok