Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda odbilo je žalbe obrane zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića, koja se žalila na ponovno određivanje istražnog zatvora i naplatu jamčevine u iznosu od 15 milijuna kuna.

Zagrebački Županijski sud u četvrtak ujutro bi trebao objaviti svoju odluku o tome hoće li zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, nakon što se njegova obrana žalila na određivanje istražnog zatvora, ostati u Remetincu ili će mu ponovno omogućiti obranu sa slobode. Piše Danas.hr.

Prema neslužbenim informacijama, odluka je već donesena u srijedu, a prema njoj Izvanraspravno vijeće je odbacilo žalbe Bandićevih odvjetnika Krešimira Krsnika i Marijana Hanžekovića To znači da će Bandić ostati u istražnom zatvoru i da će mu biti oduzeta jamčevina od 15 milijuna kuna. Taj iznos Bandić mora uplatiti u državni proračun.

Utjecao na svjedoke

Podsjetimo, Milan Bandić se vratio u Remetinec 10. ožujka, nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda prihvatio tvrdnje Uskoka da je na slobodi "postupio protivno uvjetima rješenja o jamstvu i danom obećanju da neće ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke i da neće ponoviti kazneno djelo".

Konkretno, Bandića se teretilo da je pokušao nagovoriti svjedokinju Vidu Demarin na davanje lažnog iskaza, te da je antidatirao dokument kako bi prikazao da je prije uhićenja svoje umjetnine donirao Zagrebačkoj zakladi za pomoć osobama oboljelim od cerebrovaskularnih bolesti.

Time je Bandić, smatrao je USKOK, prekršio jamstva koja je dao kada je puštan iz istražnog zatvora. Sudac je donio odluku i o naplati jamstva od 15 milijuna kuna.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok