Splitska policija već dva dana pokušava pronaći 36-godišnjeg Gorana Ivančića koji je 8. ožujka zatočio i brutalno se iživljavao na svojoj bivšoj djevojci Dijani P. gaseći po njoj cigarete, rezuckajući je kuhinjskim nožem te joj je slomio dva rebra.

No, kako saznaje Sloboda Dalmacija, Ivančića policija nije pronašla niti na prijavljenoj adresi u Kukuljevićevoj ulici niti u apartmanu u Riječkoj ulici u kojoj se i odigralo 15-satno mučenje 23-godišnje Dijane.

Nakon što je policija uhitila i privela Ivančića uz kaznenu prijavu za protupravno oduzimanje slobode djevojci kojom prilikom joj je prouzročio tešku tjelesnu ozljedu, istražni sudac Županijskog suda u Splitu ocijenio je da nema elemenata da mu se odredi istražni zatvor već je pušten da se brani sa slobode uz mjeru zabrane približavanja Dijani na manje od sto metara i zabranu uspostavljanja bilo kakvog kontakta s njom.

Izazvala je takva odluka uznemirenost obitelji i nevjericu, a Općinsko državno odvjetništvo se žalilo. Izvanraspravno vijeće Županijskog suda ukinulo je tu odluku i odredilo istražni zatvor za Ivančića, no dok je to rješenje stiglo do policije, on je već "uhvatio crtu".

Novinari Slobodne kontaktirali su i obitelj pretučene djevojke te im je njena sestra rekla da on nije pokušavao stupiti u kontakt s njima i da ne znaju gdje je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok