Čak 10 godina trajalo je seksualno zlostavljanje dviju djevojaka u selu kod Varaždina. Majka ih je podvodila još kao djevojčice. Osim majke, uhićeno je još 10 muškaraca.

"Mama je nekad od tih koji su dolazili uzela 200 kuna, nekad 100, a bilo je i dana kad je uzela 20. Bilo joj je važno da ima dovoljno da si taj dan kupi piće", ispričala je 24-godišnjakinja iz sela pokraj Varaždina.

Naime, nesretna djevojka i njezina sestra su 10 godina živjele u paklu jer je nju i njezinu sestru vlastita majka podvodila muškarcima za novac.

Sve se otkrilo 18. siječnja kada je nevjenčani suprug mlađu sestru nagovorio da sve prijavi policiji. Nakon provedene istrage, uhićena je 49-godišnja majka i još 10 muškaraca koji su koristili usluge.

"Počelo je kad sam imala 15 godina. Za sve je kriv prokleti alkohol. Još kad je otac bio živ, puno je pila, a kad je umro, sve se udvostručilo. Živjeli smo od jedne mirovine i nedostajalo joj je novca za piće. Nije bilo važno je li bilo kruha. Trpjele smo jer nas je ušutkavala, derala se na nas i prijetila nam, a i nismo znali što će biti s mlađom braćom i sestrama", pojasnila je nesretna djevojka.

Ona i devetero sestara i braće živjeli su s majkom u jednoj sobi od 20 kvadrata. Cijela kuća nije imala više od 35. Ostali dio služio je za mušterije. Uvjeti za život bili su strašni.

Prepričala je kako su dolazili muškarci iz sela i iz okolice Zagreba i Međimurja. Sastajali su se u kući, a znali su je odvesti i k njima doma.

Na pitanje jesu li kome ona i sestra prijavile zlostavljanje, pogledala nas je u čudu.

"A kome smo se mogle požaliti? Cijelo selo znalo je što se događa. Kad sam upoznala svog dečka, počeo me nagovarati da je prijavimo policiji i da izvučemo barem sestre iz te kuće. Prijetila je da će ona njega prijaviti i da neće dozvoliti da sestre odu od nje. Živčanila je, govorila da ćemo je osramotiti, da nam nitko neće vjerovati... Dečko je, nasreću, bio uporan", kazala je za Večernji list.

I ona već ima djecu. Većinu sestara i braće nakon majčina uhićenja dovela je u kuću u susjednom selu, u kojoj živi s nevjenčanim suprugom. U kući strave ostao je samo punoljetni brat.

Majka je u pritvoru jer je, koristeći roditeljski autoritet i teške obiteljske prilike, od 1999. do 2009. pronalazila muškarce koji su za novac seksualno iskorištavali dvije kćeri. Sve je počelo kad su bile mlađe od 15 godina i trajalo je punih deset godina.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok