Bolesni otac predao je svoju 12-godišnju kćer 26-godišnjem muškarcu i nagovarao je da zatrudni kako bi živjela po 'vrijednostima islama'.

Muškarac je osuđen za nagovaranje djeteta mlađeg od 14 godina na seks u njihovom domu u Sydneyu.

Otac, koji je morao ostati anoniman kako bi se zaštitio identitet djevojčice, navodno je htio 'spasiti kćer od grijeha da ima spolni odnos prije braka' pa je odlučio da se mora udati čim uđe u pubertet.

Za nju je interes pokazao 26-godišnji student iz Libanona koji je u Australiji boravio na studentskoj vizi. Otac je pristao na brak, a vjenčao ih je lokalni šeik, no njihov brak u Australiji, naravno, nije valjan.

Prve bračne noći otac je blagoslovio njihov zajednički odlazak u hotelsku sobu, gdje su imali spolni odnos. Sutkinja Deborah Sweeney rekla je da su idućeg vikenda imal spolni odnos još dva puta, u domu njezinog oca, koji im je priredio krevet i bio svjestan svega.

Dodala je i da je djevojčica zatrudnjela, no imala je spontani pobačaj. Otac joj je naglasio da za vrijeme spolnog odnosa ne smije koristiti kondome ili druge oblike kontracepcije jer se to protivi njihovim vjerskim načelima.

26-godišnji student osuđen je na sedam i pol godina zatvora, otac je pušten na slobodu i presuda će mu biti izrečena sljedeći mjesec, a protiv šeika koji ih je vjenčao nije podignuta nikakva optužnica.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok