Pilot Patrick Sondheimer je prvi s lijeva, odmah pored Lubitza

Na oltaru podignutom za poginule u padu Germanwingsovog zrakoplova, koji je postavljen prije nego što su se znale okolnosti nesreće, objavljena je slika kopilota koji je uzrokovao pad, ali i hrabrog kapetana koji ga je pokušavao zaustaviti.

To je ujedno i jedina fotografija pilota Patricka Sondheimera koja je dostupna javnosti, a nalazi se u središnjici Germanwingsa, gdje su na oltar postavljene fotografije osoblja poginulog u letu, uključujući i Lubitza koji je namjerno srušio avion.

Njemački Bild je objavio i da je Lubitz pomno isplanirao rušenje aviona i svoje naume objavio na internetu pod pseudonimom 'Skydevil'. Prenosi Net.hr.

Plan je pokušao osujetiti njegov kapetan Sondheimer, 36-godišnji otac dvoje djece, koji je svom silom pokušao provaliti u kokpit kako bi spasio živote 144 putnika te je navodno proveo pet minuta sjekirom pokušavajući razbiti vrata.

Kapetan je nedugo prije nesreće prešao s dugih na kratke letove kako vi mogao provoditi više vremena s obitelji, a poznanici su ga opisivali kako osobu koja 'zrači sreću'.

Na sahrani je nekoliko riječi rekla i njegova baka, koje je spomenula da je od malih nogu htio biti pilot.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok