Haški optuženik Goran Hadžić sletio je u srijedu navečer u beogradsku zračnu luku 'Nikola Tesla', javlja RTS i dodaje da će izravno s aerodroma krenuti za Novi Sad, gdje ima kuću.

Hadžić se vratio u Srbiju odlukom tribunala o njegovom puštanju na privremenu slobodu zbog liječenja.

"Hadžić je obavezan biti u svojoj kući od 23 sata do sedam ujutro, a ukoliko bude potrebe za posjetom zdravstvenim ustanovama to će također biti pod nadzorom i kontrolom i o tome ćemo izvještavati Tribunal", rekao je predsjednik Nacionalnog vijeća Srbije za suradnju s Haškim tribunalom Rasim Ljajić.

Hadžić boluje od tumora na mozgu, a bit će prebačen u Novi Sad te se u pritvor u Den Haag mora vratiti u svibnju, navelo je ranije u svojoj odluci prizivno vijeće ICTY-a. Po toj odluci, Hadžić na privremenoj slobodi ne smije napuštati Novi Sad, mora srbijanskim vlastima predati putovnicu, a zabranjeni su mu kontakti sa žrtvama, svjedocima i medijima.

Hadžić je optužen za ratne zločine nad hrvatskim stanovništvom od 1991. do 1993. na okupiranim područjima Hrvatske, a nakon što je uhićen poslije sedmogodišnjeg skrivanja suđenje je započelo 2012. i prekinuto je u listopadu prošle godine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok