Svega 20 posto talijanskih, pa i europskih biskupa podržava papu Franju, njih 70 posto, radi minimalno i čekaju drugog papu, a 10 posto biskupa protivi se svom poglavaru.

Biskupi misle da je Franjo preoštar prema njima. Iz brojki je vidljivo da čak 80 posto talijanskih biskupa (70% koji čekaju drugog papu i 10% papinih protivnika) nije sklono načinu na koji Franjo vodi Crkvu iako je očito da je ona aktivnija i da u njoj ima više reda i manje skandala, prenosi Večernji list.

Talijanski biskupi zamjeraju Franji što se ne osvrće na zakone koji se donose u Italiji, primjerice onaj koji olakšava razvod braka. Američki biskupi smatraju da Franjo pozivanjem na zaustavljanje iskorištavanja čovjeka, odnosno isticanjem negativnosti kapitalizma hvali marksističku ideologiju, među mnogim biskupima čuje se kako je papa Franjo jreviše otvoren prema homoseksualcima. Kardinal Francis George kaže: Htio bih pitati papu shvaća li što se dogodilo s njegovom izjavom “tko sam ja da sudim? Autor knjiga i urednik katoličkih listova Roberto De Mattei predbacuje papi da želi stvoriti novi tip Crkve koja bi bila podložna stalnoj evoluciji i koja bi bila bez dogmi i istine. Talijanski biskupi na čelu s kardinalom Ruinijem i nadbiskupom Scolom protive se i davanju pričesti rastavljenim i ponovno vjenčanim ljudima.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok