Omiljeni papa priznao je i da mu neke stvari tjeraju suze na oči - ljudski snovi, tragedije imigranata, progon kršćana na Bliskom istoku, bolesna djeca i zatvori, ali naglasio je da ne želi izgubiti pribranost u javnosti.

Radio Vatikan objavio je intervju pape Franje kojeg je dao La Voz de Puebla-i, dnevniku iz Tres Arroyosa, predgrađa njegovog rodnog Buenos Airesa. Prenosi Večernji list.

Upitan koliko prati svoj omiljeni klub Atletico San Lorenzo de Almagro, koji se natječe u prvoj argentinskoj ligi, Papa je odgovorio: "Švicarska garda mi svakog tjedna donosi rezultate i tablicu".

Papa ne gleda televiziju od 1990., poštujući zavjet koji je dao Djevici Mariji i čita samo jedne novine, talijanski dnevnik La  Repubblicu, ali ne više od deset minuta dnevno.

Argentinskim novinarima je otkrio i da spava šest sati noću, od 22 sata do 4 ujutro, plus 40 minuta do sat vremena drijemanja popodne.  Rekao je i da mu nedostaju mirne šetnje gradom i priznao da baš ne poštuje protokol.

Priznao je i da mu neke stvari tjeraju suze na oči - ljudski snovi, tragedije imigranata, progon kršćana na Bliskom istoku, bolesna djeca i zatvori, ali naglasio je da ne želi izgubiti pribranost u javnosti.

"Nikad ne plačem javno. Dvaput sam bio na rubu, ali sam se uspio suspregnuti", rekao je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok