Brazilski novinar koji istražuje o ubojstvu tinejdžerice koje su počinili krijumčari droge, pronađen je mrtav koncem prošlog tjedna u Bahiji, na sjeveroistoku zemlje, objavila je u utorak Brazilska udruga lokalnih radija.

Ovo je drugi brazilski novinar ubijen u zadnjih tjedan dana. Prenosi Hina.

Djalma Santos da Conceicao (53) radio je kao novinar na radiju u Conceicao da Feiri, gradiću 110 km od Salvador de Bahije.

Kako navodi Brazilska udruga lokalnih radija (Abraco-Ba), novinar na čijem su tijelu pronađeni tragovi mučenja, pronađen je blizu gradića u kojemu je radio.

"Bio je poznat kao ljubitelj polemike", piše udruga na svojoj mrežnoj stranici.

Brazilski list Globo zadužio je ubijenog novinara da istraži ubojstvo tinejdžerice koja je bila u rukama domaćih krijumčara droge. Pošto je u petak navečer odveden iz jednog bara, novinar je sutradan ujutro pronađen mrtav.

Prošlog tjedna je u državi Minas Geraisu pronađeno obezglavljeno tijelo Evanyja Josea Metzkera (67), novinara koji je istraživao o krijumčarenju droge i o dječjoj prostituciji.

"Okrutna ubojstva dvojice brazilskih novinara u nepunih tjedan dana jesu zabrinjavajuća eskalacija nasilja nad medijima u Brazilu, jednoj od najopasnijih zemalja za novinare", ocijenila je Sara Rafsky iz Odbora za zaštitu novinara (CPJ) sa sjedištem u Sjedinjenim Državama.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok