Spomenik Gavrilu Principu bit će podignut do 28. lipnja u Financijskom parku u Beogradu, koji se nalazi između Nemanjine, Sarajevske i Admirala Geprata, najavio je danas gradski menadžer Goran Vesić.

Odbor za podizanje spomenika Principu održao je sjednicu na kojoj je donio odluku o mjestu na kojem će biti podignut spomenik, koji će biti prenijet iz Republike Srpske poslije 20. lipnja.

"Odbor za podizanje spomenika Gavrilu Principu održao je sjednicu kojom je predsjedavao ministar Aleksandar Vulin. Donijeta je odluka da spomenik bude podignut u Financijskom parku koji se nalazi između ulica Nemanjina, Sarajevska i Admiral Geprata u djelu prema Nemanjinoj ulici u visini hotela 'Beograd', rekao je Vesić u izjavi dostavljenoj medijima.

Skupština grada, dodao je Vesić, već danas počinje s uređenjem navedenog prostora, a posao će raditi gradska poduzeća "Zelenilo Beograd" i "Beograd put".

Vesić je objasnio da će postolje za spomenik visine oko dva metra biti postavljeno u naredne dva tjedna, ističući da će sve biti spremno da spomenik bude otkriven 28. lipnja, na Vidovdan.

"Odbor za podizanje spomenika Gavrilu Principu donijet će u narednom razdoblju odluku o tekstu koji će biti ispisan na spomeniku kao i druge odluke nužne kako bi se spomenik podigao", zaključio je Vesić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok