U nedjelju je u večernjim satima u ugostiteljskom objektu u Donjem Lapcu 32-godišnjak iz Gajine nezakonito istaknuo zastavu strane države, što je kažnjivo po Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, izvijestila je u utorak Ličko-senjska Policijska uprava.

Glasnogovornica Policijske uprave Maja Brozičević potvrdila je Hini da je riječ o zastavi Republike Srbije, te da je prekršitelj platio na mjestu događaja 129 kuna kazne i 100 kuna za troškove postupka, sve po obaveznom prekršajnom nalogu. Budući da je dvije trećine kazne plaćeno na mjestu događaja time je postupak i završen, rekla je Brozičević, javlja Hina.

Zakon precizira ''tko istakne zastave strane države bez općeg poziva društveno-političke organizacije ili bez odobrenja organa uprave nadležnog za unutrašnje poslove, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom''.

Kako je Hina doznala od mještana, na ugostiteljski objekt 'Tocadero', vlasnice Nade Tišme Savatović, netko je istaknuo zastavu Republike Srbije.

Načelnik Općine Donji Lapac Ilija Obradović rekao je da mu nisu poznati motivi za to, pa nije ni mogao potvrditi da je riječ o isprovociranom mještaninu nakon vijesti o komemoraciji žrtvama ustaškog terora u Jadovnom i tamošnjeg ostrašćenog govora Aleksandra Vulina, ministra u Vladi Republike Srbije, prenose agencije.

''Ne bih komentirao motive počinitelja, ali nisu nam potrebne te sitne provokacije kao isticanje zastava i šaranje raznih tabli. Ono što nije dozvoljeno ne možemo podržati, kakvi god motivi bili'', rekao je Obradović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok