R. B. (31) koji se u godinu i mjesec dana dočepao čak 170.000 kuna koje je prijevarama dobio ili ukrao od desetaka građana na području Zagreba u nedjelju je napokon završio u pritvoru.

Kako piše Večernji list, žrtve su mu uglavnom bile starije osobe, među kojima je bilo i više osoba sa zdravstvenim poteškoćama. Tako je u rujnu prošle godine na cesti prišao 85-godišnjaku u elektromotornim invalidskim kolicima, te mu rekao kako 'bi si i on nabavio jedne takve' i počeo se raspitivati o cijeni, modelu... Susretljivi 85-godišnjak ga je pozvao u svoj stan kako bi mu dao više informacija, nakon čega mu je R. B. iz jakne u spavaćoj sobi ukrao pet tisuća kuna.

Posebno drzak je bio kada je u samo tjedan dana dva puta okrao 81-godišnjakinju u Brijunskoj ulici na zagrebačkom Trnju. Prvi puta se predstavio kao zaposlenik HEP-a i rekao kako treba očitati brojilo. Kada je ušao u stan staricu je zatražio da mu doda stolicu kako bi mogao dosegnuti brojilo, a za to vrijeme on je iskoristio priliku i ukrao joj 6.000 kuna iz novčanika. Nakon pet dana ponovno joj je pozvonio na vrata stana, ali se ovoga puta predstavio kao policajac te joj rekao kako je pronašao lopova koji ju je nedavno okrao. Napomenuo joj je kako mu za tu njegovu uslugu mora dati petsto kuna. Usput ju je zamolio da mu da čašu vode. Iskoristivši njezinu nepažnju ponovno joj je ukrao novac iz komode i novčanika - ovoga puta nesretna žrtva ostala je bez čak 38.000 kuna.

Policija ga je privela i dovela u vezu s prijevarama i krađama nakon što je u dva navrata krajem lipnja prijetio supruzi i prijatelju smrću. Nakon prijave je doveden na kriminalističku obradu u postaju, te se klupko počelo raspetljavati.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok