Završeno je ročište na kojem je Izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda razmatralo prijedlog jamčevine obrane bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ive Sanadera.

Vijeće je na sjednici odlučilo te službeno odbilo ponudu obrane Ive Sanadera za priznavanjem dvije nekretnine kao jamstva da se bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu istražni zatvor zamjeni obranom sa slobode od Uskokovih optužbi za korupciju. Javlja Hina.

Slijedi rok od tri dana za podnošenje žalbe koja se podnosi Vrhovnom sudu, a obrana može podnijeti novi prijedlog za jamčevinu. Ivo Sanader za sada ostaje u istražnom zatvoru u Remetincu.

Ročište, koje je bilo zatvoreno za javnost, na kojem su bili i predstavnici Uskoka, Sanader i njegovi branitelji Jadranka Sloković i Goran Suić, trajalo je oko sat i 15 minuta.

Na ovu odluku stranke imaju pravo žalbe Vrhovnom sudu. Tek nakon pravomoćnog rješenja Sanader bi mogao izaći iz zatvora u Remetincu.

Ako se jedna od strana u postupku bude žalila na odluku Izvanraspravnog vijeća Vrhovnom sudu, za što imaju rok od tri dana, puštanje Sanadera iz zatvora moglo bi se razvući na još nekoliko dana.

Ivo Sanader stigao je na sjednicu izvanraspravnog vijeća zagrebačkog Županijskog suda nešto prije 11 sati.

Podsjećamo, obrana bivšeg premijera i predsjednika stranke HDZ, Ive Sanadera, u ponedjeljak je dopunila dokumentaciju kojom traže da se dvije nekretnine u Zagrebu priznaju kao jamstvo da Sanader neće bježati, potvrdio je to u ponedjeljak glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić.

Sanaderovi branitelji predložili su nekretnine kao jamstvo nakon što je Vrhovni sud u četvrtak ukinuo presudu protiv Sanadera te mu produljio istražni zatvor u slučaju Fimi media i zamijenio ga jamstvom od 12,4 milijuna kuna.

Nekretnine kao jamčevinu ponudili su Sanaderova supruga Mirjana i jedan od njegovih branitelja Goran Suić, no sud je u petak nakon razmatranja prijedloga zatražio od obrane dopunu dokumentacije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok