UNICEF-ov projekt „Povećajmo mogućnosti djeci u Bosni i Hercegovini za rano učenje“, kojega  Ministarstvo znanosti, prosvjete, kulture i športa provodi u Hercegbosanskoj županiji krenuo je i ove godine, jučer 10. studenog 2015. godine.

Ovaj program već treću godinu za redom omogućava djeci od 4 do 6 godine pohađanje programa predškolskog odgoja i obrazovanja u trajanju od 300 sati.

UNICEF je projekt pokrenuo u siječnja 2013. godine uz financijsku potporu organizacije Dubai Cares iz Ujedinjenih Arapskih Emirata jedne od vodećih donatora UNICEF-ovih aktivnosti u oblasti ranog učenja, a ove kao i protekle godine, program je nastavljen uz sufinanciranje Dubai Cares.

Zbog izuzetno uspješne realizacije samog projekta, koji trenutno obuhvaća 440 djece, i činjenice da je Hercegbosanska županija jedina u Bosni i Hercegovini koja je s ovim projektom nastavila, danas je izaslanstvo Dubai Caresa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata na čelu s Tariqom Al Gurgom, izvršnim direktorom Dubai Caresa i njegovim suradnicima, boravilo u radnoj posjeti Osnovnoj školi u Zabrišću kod Livna.

Prilikom posjete izaslanstva Dubai Caresa, koje su primili ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić, ravnatelj Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, Goran Čeko i voditelj područne škole u Zabrišću Luka Jurič, iskazano je zadovoljstvo nastavkom provedbe programa i rezultatima koji su itekako vidljivi kada djeca krenu u prve razrede.

Ministar Galić gostima je zahvalio na donatorskim sredstvima koja je organizacija Dubai Cares dodijelila ovome projektu, jer kako kaže bez njih ovoga danas ne bi ni bilo, ali je ujedno i iskazao potrebu za dodatnim sredstvima kako bi se s projektom moglo nastaviti i idućih godina.

Nakon posjete Osnovnoj školi u Zabrišću s izvršnim direktorom Dubai Caresa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Tariqom Al Gurgom i njegovim suradnicima, službeno su se sastali i razgovarali predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić i ministar rada, zdravstva, socijalne skrbi i prognanih u Vladi Hercegbosanske županije Dragoslav Topić, kojem je nazočio i ministar znanosti, prosvjete, kulture i športa, Petar Galić.

Priopćeno je iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok