Mlada Austrijanka Samra Kešinović, inače podrijetlom iz BiH koja je pobjegla u Siriju zajedno sa svojom prijateljicom, pretučena je na smrt nakon što je uhvaćena u pokušaju bijega  iz ISIL-ovog uporišta Raqqe.

Samra Kešinovic (17) i njezina prijateljica Sabina Selimović postale su simbol djevojke za ISIL nakon što su stigle u Siriju u travnju 2014 .

Austrijski mediji su izvijestili kako je Samra pretučena na smrt zbog pokušaja napuštanja Raqqa, iako su službeni vladini izvori odbili komentirati pojedinačne slučajeve.

Jedan lokalni list citira neimenovanu Tunižanku koja je živjela sa Samrom i Sabinom u Raqqi. Žena iz Tunisa čiji identitet nije otkriven kazala je kako je uspjela pobjeći iz ISIL-ovog 'glavnog grada' nekad na početku godine. Još su prije nekada dužnosnici UN-a objavili kako je jedna od dvije odbjegle djevojke (Sabina) podrijetlom iz BiH stradala u borbama u Siriji.

Podsjećamo iz svojih domova u Austriji mlade djevojke su pobjegle i otputovale zrakoplovom za Ankaru. Po slijetanju, napuštaju Ankaru u pravcu južne turske pokrajine Adana nakon čega im se gubi svaki trag. Nakon toga su se pojavile na društvenim mrežama naoružane kalašnjikovima i u društvu naoružanih džihadista.

Islamski vjerski lider tzv. Ebu Tejma (Mirsad Omerović) osumnjičen je za radikalizaciju i slanje ovih mladih bosanki u pakao rata u Siriji.

Vjeruje se da su se obje po dolasku na teritorij tzv. Islamske države udale za istomišljenike koji sudjeluju u borbama sa Sirijskom regularnom vojskom.

U SMS porukama svojoj prijateljici Sabina je opovrgnula navode kako je po dolasku u Siriju zatrudnjela. Također je potvrdila kako je tursku granicu prešla pješice u teškim uvjetima. Alarmirane su policije cijeloga svijeta, a interpol je intenzivno tragao za ovim nestalim tinejdžerkama. Ako je vjerovati navodima lokalnih novina i druga djevojka je tragično završilai i to likvidirano od strane onih zbog kojih se i odlučila napustiti sigurnost obiteljskog doma.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok