Policija intenzivno istražuje uzroke požara u obiteljskoj kući u Karinu Gornjem pokraj Obrovca gdje su u utorak ujutro pod još nerazjašnjenim okolnostima teške i po život opasne ozlijede zadobili 26-godišnji Pero Kajtazi i njegova 20-godišnja trudna supruga Antigona.

Prema informacijama iz policije, požar je oko osam sati buknuo u dnevnom boravku, gdje je 20-godišnjakinja u visokom stupnju trudnoće spavala. Vatra je navodno zbog iskrenja električnih instalacija zapalila stolić pored zida, a mlada žena je u kući bila sama jer je njezin suprug u to vrijeme bio na poslu u obiteljskoj pekarnici u Karinu gdje su ga nazvali susjedi kazavši mu da mu se iz kuće širi dim. Nakon što se vratio provalio je u dnevni boravak gdje je supruga već bila bez svijesti. Piše Slobodna Dalmacija.

- Iznijeli su je iz kuće golu jer joj je spavaćica potpuno izgorjela. Dok se borio sa vatrom Pero nije ni shvatio da je izgorio sve dok mu supruga nije iznesena iz kuće. Tek kada se pogledao, vidio je da mu sa ruku doslovce ispadaju komadi kože. Strahota nisam cijelu noć oka sklopila. Ne mogu niti zamisliti da je sve na njoj izgorjelo, a ostala su joj još dva mjeseca do porođaja - ispričala je Ružica Šabanović, djelatnica pekare obitelji Kajtazi dan nakon tragičnog požara. Kada je stigao do kuće, 26-godišnjak nije mogao otvoriti užarena vrata koja su dijelila dnevni boravak od ostalog dijela kuće pa ih je razvalio.

Zbog naglog prodora zraka požar se razbuktao, te se više nije moglo nazad pa je 26-godišnjak nakon što je pokušao iznijeti onesviještenu suprugu izašao na balkon i počeo zazivati upomoć. Ubrzo su u pomoć dotrčali susjedi koji su sa sobom donijeli ljestve kojima su se popeli u dnevni boravak i izvukli trudnu ženu i njezina supruga.

- Iz kuće je sukljao dim a Pero je zvao u pomoć sa balkona. Situacija je bila strašna. Odmah sam nazvao vatrogasce i hitnu pomoć, a susjedi su dotrčali u pomoć i donijeli ljestve jer se nije moglo ući kroz dnevni boravak. Spustili su ih oboje ljestvama. Kada su je iznijeli ispred kuće žena je bila u nesvijesti a Pero je strašni vikao. Izgledao je strašno i bio je u velikom šoku -kazao je Luka Tomić, susjed obitelji Kajtazi.

Supružnici su u teškom stanju prevezeni najprije u zadarsku Opću bolnicu, žena helikopterom Hrvatske vojske, da bi tijekom utorka zbog težine ozljeda oboje bili prebačeni u bolnicu u Rijeci. Prema riječima liječnika trudna žena i muškarac zadobili su opekline drugog i trećeg stupnja, a gotovo da su se ugušili nakon udisanja dima. Dvadesetogodišnjakinji su opekotine zahvatile 45 posto, a njezinom suprugu 35 posto kože.

-Supružnici stradali u požaru u Karinu gornjem dovezeni su u zadarsku bolnicu s opečenim velikom dijelom tijela. Procijenili smo da su to opekline drugog do trećeg stupnja. Poduzeli smo sve mjere stabilizacije. Uveli smo ih u induciranu komu, stabilizirali i dogovorili prijevozu KBC Rijeka. Konzultirali smo naše ginekologe, kirurge otorince i dijete je za sada bilo u redu. Gospođa je u 29 tjednu trudnoće – kazao je dr. Edi Karuc, rukovoditelj Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje zadarske Opće bolnice. U KBC-u Rijeka su potvrdili kako je trenutačno stanje bračnog para teško, ali stabilno.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok