Predsjedavajući Skupštine Hercegbosanske županije Robert Bagarić (HDZ BiH)  gostujući u četvrtak na tomislavgradskom radiju, izjavio da je koalicijska vlast unutar ove županije stabilna, postoji vjeravatnoća održavanja kolegija Skupštine tijekom narednog tjedna dok bi do kraja veljače trebala biti i održana redovita sjednica Skupštine Hercegbosanske županije.

„Jedino što bi moglo odgoditi održavanje kolegija i sjednice Skupštine Hercegbosanske županije a što se događalo u ranijim sazivima je održavanje hitne sjednice Doma naroda FBiH gdje iz ove županije pri tom domu ima nekoliko zastupnika“, kazao je Bagarić.

Prednost u ovakvim situacijama , po njegovim riječima , imaju viši nivoi vlasti a ukoliko bude održana sjednica kako kolegija tako i Skupštine , materijal je spreman za njeno održavanje.

Ne održavanju  do sada sjednica , povjerenstava i kolegija Skupštine Hercegbosanske županije prethodili su više mjesečni politički pregovori partnera u vlasti a o postizanju dogovora između njih , utvrdit će se već na sjednici kolegija , za koje tvrdi Bagarić da će se idućeg tjedna održati.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok