Finvest, nekadašnji gigant Grmeč, bivša pilana koja je upošljavala preko 600 ljudi, danas je mjesto sumnjivih radnji gdje se kamionima izvoze strojevi, pokretne trake i sve ostalo što se može iznijeti, doznaje se od Miće Rakića, bivšeg uposlenika Finvesta te predsjednika Sindikata drvne industrije Drvar.

U izjavi za Fenu koju je dao Rakić, kamioni sa natovarenim strojevima su navodno krenuli za Karlovac u Republici Hrvatskoj. On je, kako kaže, o svemu obavijestio policiju, ali i Stevicu Lukača, načelnika općine Drvar.

Kako dalje Rakić navodi, također je o svemu obavijestio i policiju Unsko sanske županije, kako bi mogli zaustaviti kamione sa strojevima, ukoliko se nađu na njihovu teritoriju, u cilju prelaska granice i ulaska u RH.

Po njegovim riječima, načelnik Stevica Lukač je također kontaktirao policiju, te je kazao da će učiniti sve što je u njegovoj nadležnosti dok je on osobno pokušavao kontaktirati i Anku Papak Dodik, ministricu gospodarstva Hercegbosanske županije.

"Radnici su složni u tome da neće dopustiti da se strojevi iznesu, jer oni žele da se ponovno uspostavi proizvodnja, te da se ponovno vrate na svoja radna mjesta. Cilj našeg djelovanja nije zatvaranje firmi, prodaja njezinih strojeva, nego ponovno vraćanje u funkciju proizvodnih pogona“, kazao je Mićo Rakić.

Inače za Rakića kažu da je početkom prošle godine dobio otkaz u Drvobestu i Finvestu jer je zajedno s radnim kolegama osnovao sindikat, te se na taj način pokušao izboriti za zarađene plaće koje im nisu isplaćene i doprinose koji im nisu uplaćeni.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok