Menadžment Tvornice kabela "Kapis" u Tomislavgradu traži moguća rješenja o pokretanju proizvodnje, priopćio je predsjednik Nadzornog odbora i suvlasnik "Kapisa" Iztok Pikl.

"Još uvijek postoji mogućnost pokretanja proizvodnje, kao i djelomično namirenje svih dugovanja, od onih prema bankama do ostalih manjih dugovanja koje ima tvornice 'Kapis' TKT, i to samo pod uvjetom da tvornica ponovno pokrene svoju proizvodnju i obnovi sva tržišta na kojima je bila prisutna", kazao je Pikl.

Napomenuo je kako je u tijeku priprema nacrta za budućeg stečajnog upravitelja za pokretanje proizvodnje i zapošljavanja starih odnosno novih radnika.

Podsjetimo, direktor Dušan Popović pokrenuo je stečajni postupak 23. listopada 2013. godine zbog nelikvidnosti poduzeća i očekivanih tužbi od strane radnika po članu 143 (tužbe radnika prije privatizacije), o kojima kupac tvornice, "Kapis" SLO, u samom početku privatizacije nije bio upoznat, odnosno nisu bile navedene u privatizacijskom planu.

Po Piklovim riječima, problemi Tvornice kabela "Kapis" počeli su zbog velikih investicija u vremenu od 2007. do 2009., kada je bilo puno uloženo u proizvodne pogone, od revitalizacije starih strojeva do kupovine novih strojeva i kasnije s nastupom svjetske krize.

Pikl je istaknuo kako ne optužuje rad starog menadžmenta, nego više nekooperativnost ostalih institucija kod takvih situacija.

"Gledajući zapadnu konkurenciju, u takvim slučajevima banke su podržale kompanije, napravile dugoročne reprograme i već se danas kod njih pokazuju bolji rezultati", naglasio je Pikl.

Izrazio je nadu u skorašnje pokretanje stečajnog postupka i s pravim stečajnim upraviteljem, koji ima iskustva o pokretanju proizvodnje u stečaju.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok