U nedjelju  1. svibnja, u samostanskoj crkvi sv. Petra i Pavla na Gorici, pomoćni biskup banjolučki fra Marko Semren podijelio je sakrament potvrde ovogodišnjim krizmanicima iz župe Livno kojih je bilo 95-ero.

Svečano misno slavlje započelo je u 10 sati. Biskupu Semrenu koncelebrirali su svećenici livanjske župe i gosti, a ministrirali su franjevački novaci s Gorice. Članovi su župnog zbora i ove godine svojim skladnim pjevanjem uzveličali slavlje. Na samom su početku jedna od majki krizmanika i livanjski župnik fra Vinko Sičaja pozdravili biskupa i zaželjeli mu dobrodošlicu.

Biskup je fra Marko u svojoj propovijedi istaknuo da je krizma neponovljiv i dragocjen čin primanja darova Duha Svetoga. Pozvao je krizmanike i njihove kumove da budu svjedoci prave katoličke vjere,  da prionu uz Isusov mir i njegovu beskrajnu ljubav i dobrotu. Biskup računa na roditelje i kumove, da će svojim primjerom i životom usmjeriti ovo Njegovo mlado stado. Piše Novicijat Franjevačke provincije Bosne Srebrene.

Poslije propovijedi biskup je blagoslovio krizmanike i podijelio im pečat dara Duha Svetoga. Na kraju misnog slavlja livanjski se župnik fra Vinko obratio vjernicima zahvalivši biskupu na dolasku i svečanosti koju je predvodio. Zatim je dvoje krizmanika – u ime svih – zahvalilo biskupu uz prigodan dar.

Pogledajte fotogaleriju >>>

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok