Danas je u dvorani Narodnog sveučilišta u Livnu održan redoviti izvještajni Sabor Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane Herceg-Bosne Federacije Bosne i Hercegovine.

Saboru su nazočili izaslanici svih županijskih udruga nositelja ratnih odličja s prostora F BIH i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić.

Prije izvještajnog Sabora nazočni su odali počast polaganjem cvijeća i paljenjem svijeća, te opijelom ispred Spomenika poginulim za slobodu hrvatskog naroda u gradskom parku u Livnu.

Prije početka izvještajnog Sabora nazočnima se obratio predsjednik županijske i dopredsjednik federalne Udruge nositelja ratnih odličja Hrvatskog vijeća obrane, Dragan Konta, a potom i predsjednik Vlade Hercegbosanske županije, Draško Dalić.

Predsjednik Dalić je pozdravio nazočne i poželio im ugodan boravak u općini Livno i Hercegbosanskoj županiji, te pozvao na zajedništvo kako bi se izborili za institucionalnu ravnopravnost hrvatskog naroda u BiH i zaštitili dignitet Domovinskog rata.

„U BiH postoje snage koje žele predstaviti Hrvatsku zajednicu, odnosno Hrvatsku Republiku Hereg-Bosnu i Hrvatsko vijeće obrane kao zločinački projekt, a sve one koji su sudjelovali u tom projektu kao pripadnike zločinačke organizacije u izvršenju zločinačkog poduhvata, iako i sami znaju da bez njih ne bi bilo ni BiH“, istaknuo je Dalić.

Predsjednik je na kraju pozvao sve u BiH na zajedništvo bez obzira na vjersku i nacionalnu pripadnost kako bi svi zajedno stvorili pozitivnu klimu za investitore i razvoj gospodarstva što bi omogućilo otvaranje novih radna mjesta i ostanak mladih i obrazovanih u BiH i Hercegbosanskoj županiji.

Na Izvještajnom saboru bilo je govora o financijskom izvješću i radu Udruge u protekloj godini, planu i programu za tekuću 2016. godinu, dok se veliki dio rasprave vodio o formiranju zaklade za pravnu pomoć braniteljima HVO-a optuženima za ratne zločine po „navodnom“ udruženom zločinačkom poduhvatu.

Po završetku Izvještajnog sabora svi nazočni su se uputili prema Trgu kralja Tomislava u središtu Livna gdje su na spomenik kralju Tomislavu položili cvijeće i upali svijeće.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok