Općinski sud u Livnu pokrenuo je stečajni postupak nad tvornicom Kapis d.o.o Tomislavgrad dok je za stečajnog upravitelja imenovan Behija Huseinbegović iz Bugojna.

To se navodi u priloženom Zapisniku nadležnog suda u Livnu, gdje je održano ročište za utvrđivanje uvjeta za otvaranje stečajnog postupka nad navedenom tvornicom.

Kao vrijeme otvaranja postupka nad stečajnim dužnikom tvornicom Kapis d.o.o Tomislavgrad utvrđen je dan 17. siječnja 2014.godine.

U zapisniku dalje stoji da je prihvaćen prijedlog stečajnog dužnika (Kapis d.o.o Tomislavgrad) o pristupanju stečajnom postupku nakon čega je imenovani stečajni upravitelj predložio sudu da ima uvjete za nastavak proizvodnje te je isto tako predložio da se direktno otvori stečaj.

U svom obraćanju pred Općinskim sudom u Livnu, Huseinbegović je istakao da postoji stečajna masa za pokriće stečajnog postupka te je zbog hitnosti pokretanja proizvodnje proisteklih iz interesa kupaca za proizvodima predložio da se stečajni postupak otvori direktno bez prethodnog postupka.

U ime predlagatelja, odnosno tvornice Kapis d.o.o Tomislavgrad, bivši direktor Dušan Popović se složio sa direktnim otvaranjem stečajnog postupka radi očuvanja tržišta na jednoj strani i imovine na drugoj strani kao i predstavnici Bor banke iz Sarajeva kao povjeritelji.

Izvještajno i ispitno ročište je zakazano za 4. ožujka u velikoj sali Općinskog suda u Livnu a istoga dana je zakazano održavanje skupštine povjerilaca.

Komentirajući ovu odluku, iz Sindikata Tvornice kabela u Tomislavgradu su jasno kazali da su skeptični na najavu uspješne proizvodnje te su jasno dali do znanja da će polovinom ove godine doći do same likvidacije nekad veoma uspješne tvrtke.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok