U lovištu Troglav puštena je u rad automatska hranilica za divljač, a postavili su je djelatnici službe lova u Šumariji Livno, izjavio je za Fenu lovnik livanjske šumarije Ivo Krezo.

Po njegovim riječima, automatska hranilica ima spremnik kapaciteta 200 kg, sa solarnim napajanjem i tajmerom za podešavanje vremena izbacivanja hrane-kukuruza.

- Služit će za prehranu divljači-divljih svinja u zimskom razdoblju kaad je tlo prekriveno snijegom a njezina nabavka i postavljanje imaju za cilj zadržavanje divljači u lovištu, povećanje njezine reproduktivnosti te smanjenje šteta od divljači - kazao je Krezo dodavši da je u planu nabavka još dvije hrabiice ako se dokaže njezina iskoristivost.

Već su ranije, kako kaže Krezo, na ovom mladom lovištu postavljena dva hranilišta za srneću divljač.

- Hranilišta su izrađena za izlaganje voluminozne hrane sijena kao natkrivene jasle, a ispod jasli napravljeno je korito za izlaganje zrnate hrane. žitarica. Kapacitet ovog tipa hranilišta je cca 500 kg sijena i 100 kg zrnate hrane - kazao je Krezo.

Osim spomenutih hranilišta, djelatnici livanjske šumarije postavili su do sada 18 solišta na lokalitetu njihovog lovišta jer, kako kaže Krez,o sol je potrebna u prehrani divljači, naročito zimi.

Fena

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok