Foto: Avaz

Vođeni ljubavlju prema prirodi i sportu članovi GSS-a HBŽ jučer su zahvaljujući izuzetno lijepom vremenu uspjeli organizirati jedinstven događaj za pripadnice ljepšeg spola – "100 žena na Kamešnici", koji je trebao biti prošle nedjelje, ali je zbog kiše odgođen.

Zahvaljujući nekolicini gošći iz Šibenika, te izuzetnom odazivu Livanjki na pohod je krenulo preko 100 ljubiteljki planina, a na pohod je krenulo i 30-ak muškaraca među kojima su većinom bili članovi GSS-a koji su bili i vodiči, a bilo ih je i iz Sinja, Glamoča i drugih mjesta. Piše Avaz.

Premda je bio veliki broj žena kojima je ovo prvi uspon na prelijepu Kamešnicu i njen najviši vrh Konj (1.856) na vrhu ih je bilo preko 100, a one rijetke sa slabijom kondicijom su se zadovoljile najbližim vrhom - Gagića kosom odakle je također prekrasan pogled ne prostrano Livanjsko polje i okolne planine.

"Cilj ovog događaja je promocija boravka u prirodi, i druženje na jednoj od najljepših planina naših prostora. Firma Ćićko Commerce je organizirala besplatan prijevoz do sela Podgradina i natrag, a imali smo kao sponzora i Mesnicu Davor, a kao pokrovitelj je sudjelovao i općinski načelnik Luka Ćelan i svima se zahvaljujemo", kazao je osnivač i predsjednik PD Kamešnica i voditelj GSS HBŽ Željko Puđa koji je i sam bio na pohodu.

Prva stanica uspona je bilo Pešino vrilo pod samim vrhovima Kamešnice koje nikad ne presušuje, gdje su sudionice i sudionici  pohoda odmorili uz kavu ili čaj, prije uspona na vrh Konj. Po povratku je uz planinarsku kućicu na Pešinom vrilu organiziran zajednički ručak. Sve sudionice su kao uspomenu na ovaj događaj dobile prikladne majice s logom pohoda čiji je idejni začetnik i organizator GSS HBŽ. A kakvo je bilo interesovanje nije isključeno da se organiziraju slični pohodi na druge vrhove livanjske regije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok